Program ritmike I plesa „Zvončice“

Program ritmike i plesa „Zvončice“ prilagođen je isključivo djeci dobi između navršene 3-4 godine.

To je pripremni stupanj koji predhodi predškolskim stupnjevima ritmike i plesa koje provodi „RPU Mali Cvrčak“. Program se odvija 2 x tjedno po 30 min.

Sadržaji i aktivnosti koje se provode s djecom u pCilj nam je potaknuti dijete da aktivno kroz igru koristi pokret kao jedan od načina izražavanja.

Posebno se posvećuje pozornost razvoju mašte, stvaralaštva, pažnje i koncentracije. Početni dio sata zamišljen je kao zagrijavanje tijela i razgibavanje uz točno određenu glazbu koja prati planirane zadaće ili kroz priču u kojoj djeca aktivno sudjeluju.


Središnji dio sata zamišljen je kao improvizacija djece na predhodno ispričanu priču gdje se djeca imaju priliku samostalno izraziti dok je uloga voditeljice u drugom planu.

Završni dio sata predviđen je za plesno izražavanje, te spajanje plesne tehnike s ritmičko-plesnim elementima u male plesne sekvence ili koreografije u trajanju 2-3 min.na djeci aktualnu dječju glazbu, te klasičnu instrumentalnu glazbu.

Unutar rada u grupi dijete stvara svoj identitet, osjeća potrebu za samostalnim izražavanjem, te želi pokazti što zna.

Razvija osjećaj za pokret, trajanje, prostor i tok. Stvarajući sklad prostora, pokreta i glazbe, koristi vlastitu maštu.

Na kraju sve to predstavlja ugodno i vrijedno iskustvo, kako za djecu tako i za voditeljicu, koji će zajedno kroz međusobnu interakciju izgraditi lijepo prijateljstvo. Odjeća za vježbanje ne smije biti tijesna, niti prevelika kako se dijete u njoj ne bi osjećalo nespretno, nesigurno i sputano.

Poželjno je da dijete bude obučeno sukladno temperaturi prostora (dvorane).
Dok se kreće prostorom, dijete se treba treba osjećati ugodno i sigurno.

Roditeljima će se dvaput godišnje prezentirati rad naših malih polaznika na božićnom i završnom oglednom satu.otpunosti su prilagođeni djeci tog uzrasta, a u skladu su s iskazanim interesima i uočenim potrebama djece.

error: Sadržaj je zaštićen !!