Sport

Sportski program za djecu rane i predškolske dobi  Cvrčak organiziran je kontinuirano tijekom pedagoške godine, od listopada do svibnja u dječjim vrtićima Grada Zagreba. 

Program je osmišljen na način da djeci omogućava  pravilan rast i razvoj. Osobita pozornost pridaje se sigurnosti djece.

Kroz program se s djecom prolaze osnovne tehnike raznih sportskih disciplina: atletike, gimnastike, nogometa, košarke, rukometa, odbojke i borilačkih sportova.

Upoznavanje sa osnovama svih sportova pomaže da kasnije, u školskoj dobi, dijete lakše odabere sport kojim se žele baviti.

Program vježbi prilagođen je kako grupi, tako i pojedincu. Djeca uče o važnosti kretanja za zdravlje te o važnosti zdrave prehrane i higijene.

Cilj je ovoga programa da djeca već u vrtićkoj dobi steknu temeljne sportske vještine: spretnost, preciznost i snagu. Program omogućava svakom djetetu najviša postignuća u tjelesnim aktivnostima prema njegovim trenutnim razvojnim sposobnostima.

Jedna od najvažnijih zadaća programa sporta je  stvaranje radnih navika i potrebe bavljenja tjelesnim aktivnostima kao doprinos zdravim stilovima života i  razvoju svijesti o brizi za svoje tijelo.

Voditelji programa su profesori kineziologije s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom predškolske dobi.

Prezentacije rada za roditelje održavaju se najmanje 2 puta tijekom godine, a kroz godinu pripremaju se razni projekti vezani uz vrtićka događanja – sportske igre i natjecanja u kojima mali sportaši zajedno s trenerom/trenericom  izvode prigodni program za svu djecu vrtića, u dogovoru sa stručnim timom vrtića u kojem se program provodi.

error: Sadržaj je zaštićen !!