Tijek sata

Kako bi se dječji mišići pravilno razvijali, sat započinje zagrijavanjem uz mnoštvo sportskih igara slikovitih naziva.
U središnjem dijelu sata djecu upoznajemo s osnovama glavnih sportova (nogomet, rukomet, košarka, atletika…).

Sve se vježbe izvode nakon zagrijavanja, uz stručnu pomoć trenera i na zaštitnoj podlozi. Djeca uvijek treniraju kroz igru, a poseban je naglasak na pravilnom razvoju stopala i kralješnice, te poboljšanju motorike i koordinacije.U radu se koriste razni sportski rekviziti primjereni radu s predškolskim uzrastom, te savladavaju zabavni i ciljano osmišljeni poligoni. Na satu se razgovara i o važnosti higijene, zdrave prehrane i poštenog sportskog ponašanja, ljepoti pobjede i važnosti prihvaćanja poraza kao motivacije za još veći trud, a ne odustajanje.

Sat završava zabavno osmišljenom sportskom igrom ili kraćim sportskim natjecanjem. Nekoliko puta godišnje naši treneri vrše i mjerenja rasta, brzine, te izdržljivosti, a te rezultate roditelji mogu dobiti na uvid.

Bar dva puta godišnje djeca i treneri prezentiraju svoj rad i napredak roditeljima i uzvanicima, a po završetku svako dijete prima zasluženu diplomu za sudjelovanje na programu sportskih aktivnosti.

Naši su polaznici dosad sudjelovali i na sportskim turnirima za djecu, te na malim dječjim olimpijskim igrama.

Po završetku programa roditelji mogu dobiti informaciju o napretku djeteta ili stručan savjet o eventualnom izboru sporta kojim bi se dijete dalje moglo baviti, a koji je u skladu s djetetovim sklonostima, talentom i razvojnim potrebama.

error: Sadržaj je zaštićen !!