Posebnost rada Učilišta Cvrčak

Učilište Cvrčak organizira rad u manjim skupinama polaznika, a u radu se koristi klasičnim metodama poučavanja i multimedijskim pristupom, kako bi se kombinacijom navedenog postigli najbolji rezultati u situacijskom učenju.

Za naše polaznike omogućavamo i besplatne individualne konzultacije s profesorima koje su posebno korisne u slučaju duljih izostanaka zbog bolesti ili uoči većih ispita.

Za roditelje maloljetnih polaznika organiziramo i individualne informacije s profesorima te po potrebi i roditeljske sastanke.

Tijekom godine u radu se vrše redovna periodična testiranja te završna testiranja za module i stupnjeve, kako bi polaznicima omogućili što detaljniji uvid u njihov vlastiti napredak. Potičemo i samoprocjenu polaznika radom na jezičnom portfoliju.

Po potrebi organiziramo i testiranja polaznika za akceleraciju po stupnjevima.

Za polaznike B2, C1 i C2 stupnjeva organiziramo i pripreme za polaganje Cambridge ESOL ispita (FCE, CAE i CPE) u British Councilu (Hall of Fame), za što tijekom pedagoške godine organiziramo i 3 – 4 besplatna probna ispita s komisijom ispitivača.

Pri odlučivanju za pristupanje navedenim ispitima, polaznicima ćemo dati detaljne informacije i savjet te ćemo izvršiti konačnu prijavu na portalu British Councila čiji smo partner već dugi niz godina.