Challenge Quiz

Challenge Quiz je natjecanje u poznavanju književnih djela na engleskom jeziku u kojem sudjeluju učenici od trećeg do osmog razreda osnovne škole. Natjecanje se održava svake godine tijekom veljače i ožujka.

Svake godine proučavaju se neke nove i zanimljive priče neovisno iz kojeg povijesnog razdoblja. Svi finalisti kviza osvajaju nagrade, a pobjednik kviza posebnu nagradu!

Cilj ovog kviza znanja je razvijanje kulture čitanja i ljubavi prema čitanju kod djece i mladih.

Čitanje pripada u najsloženije procese učenja, a i nužno je u doslovnom smislu riječi – ono je temelj za većinu školskih područja učenja, ali i za svaki oblik samostalnog učenja tijekom cijeloga života.

Čitanje čovjeka oplemenjuje i čini ga kreativnijim. Ono što čitamo odražava se na nas, na naš život i na našu svijest.

Čitanje ima i spoznajnu i odgojnu ulogu. U stvaranju interesa za knjigu i čitanje velika je uloga obiteljske sredine – pozitivan stav prema čitanju, usvojen u najranijoj dobi, zapravo je pretpostavka za usvajanje čitateljskih navika u odrasloj dobi.

Uzevši u obzir entuzijazam, borbenost i motivaciju naših polaznika koji svake godine sudjeluju u kvizu, nadamo se da se naš cilj i ostvaruje te da ćemo još dugi niz godina ljubav prema književnosti, čitanju i stranim jezicima prenositi na naše polaznike.

Prvi Challenge Quiz u Cvrčku održan je 1998. godine.