Strani jezici - engleski, njemački i talijanski jezik

Kroz višegodišnje iskustvo, pažljivo analizirajući svakodnevne situacije u radu, razvili smo učinkovitu metodu poučavanja stranih jezika koja je naš zaštitni znak.

“Cvrčak” Vašem mališanu pruža mogućnost da na zanimljiv način, kroz druženje s teacher, maestrom, Lehrerin i drugim polaznicima razvija zanimanje i pronalazi motivaciju za učenje i usvajanje stranog jezika.

Polaznici kroz niz zabavnih sadržaja usvajaju ‘ozbiljno’ gradivo (izgovor, konverzaciju, jezične strukture) i upoznaju različite običaje i kulture.

Nastavni se sadržaji usvajaju na djeci najprirodniji i najzanimljiviji način – kroz igru, pjesmu, brojalice i dramatizaciju. Osim konverzacije na stranom jeziku, djeca se u radu koriste radnom bilježnicom koja prati godišnji plan i program rada.

Programi se odvijaju na tri stupnja: E1, E2 i E3. Kroz odabrani udžbenik naši će se mali polaznici  upoznati s različitim programskim cjelinama, usvojiti prigodni vokabular, ali i upoznati s običajima i kulturom govornog područja jezika koji usvajaju.

Kraći programi stranih jezika Cvrčak za djecu rane i predškolske dobi organizirani su u vašem vrtiću kontinuirano tijekom pedagoške godine, od listopada do svibnja, dva puta tjedno po jedan školski sat.

Tijekom godine, naši mali polaznici sudjeluju i u javnim nastupima u Zagrebačkom kazalištu lutaka gdje na kreativan način – pjesmom, plesom ili glumom prezentiraju znanja i sadržaje koje su usvojili na našim programima.To je, ujedno, prekrasno iskustvo za svako dijete, voditelje/ice kraćih programa i roditelje.

Roditeljima se dvaput godišnje prezentira rad s našim najmlađim polaznicima na božićnoj i završnoj priredbi, a djeci i odgojiteljima vrtića u kojem se program provodi, projektom „Djeca djeci“ poklanjamo prigodne priredbe (Maskenbal, Valentinovo i dr.).